A Nagy Duett 2013 - Első adás

Újra elindult a Nagy Duett Dobrády Ákos, Balázs Klári és Kasza Tibor zsűri hármasával. Liptai Claudia és Till Attila bemelegítésnek elnyomta a Grease slágerét, majd a többi versenyzőnek kellett bizonyítania.
Pataky Attila és Görög Zita – Nagy Duett 2013
Pataky Attila és Görög Zita párosa indította a Nagy Duett showját a Raplülők I Love You slágerével. A szöveget sikerült pár helyen elrontani és nem lehetett azt sem tudni, hogy melyikük a képzettebb énekes. Claudia szerint is eltévedtek az erdőben az énekesek. Kasza Tibi felajánlotta a telefonszámát Zitának, aki ezt elutasította. Klárika szerint szerint segítették egymást a dalban, rájuk is fért. Dobrády megjegyezte, hogy Pataky nem találta a ritmust. 19 pontot kaptak.
Dopeman és Szinetár Dóra – Nagy Duett 2013
Dóráék jó hangulatban készültek a megmérettetésre. Váradi Roma Café – Egész éjjel dalára próbálta Dopeman befűzni Dórát. Aranyos volt az előadásuk és a zsűrinek is tetszett. Klárikát lenyűgözte a páros, aki édesnek találta a dalt és az előadást. Dobrády kiemelte milyen jó volt a dalválasztás. Kasza elárulta, hogy együtt ittak Dopemannal előtte a kulisszák mögött és ezért nagyon a szívéhez nőtt. 24 pontot kaptak a produkcióra.
Szandi és Zsidró Tamás – Nagy Duett 2013
Szandinak nehéz dolga volt Zsidró kappanhangjával. Neoton Familia – 22 felett dala jól hangzott, amikor éppen Szandi énekelt. Zsidró próbált megfelelni és magához képest remek formában volt…de ez is ütős volt. Dobrády megerősítette Zsidrót abban, hogy nincs hangja. Klárika édes kis sutának titulálta Zsidrót. Kasza cukinak és szerethetőnek érezte őket. 20 pontot énekeltek össze.
Erdélyi Mónika és Gáspár László – Nagy Duett 2013
Mint megírtuk Gáspár Laci nem ment el az első próbára és ezért igen mélyről indult a kapcsolatuk. Cher – The Shoop Shoop Shoop Song dalát sikerült végül szerethetően előadniuk Kasza Tibi szerint, aki igen cukrosnak érezte az előadást. Dobrády dicsérte a mérhetetlen jókedvet, de a showt és a körítést hiányolta. Klárika a szerelmet érezte a produkcióban és ezt várta tőlük is. “Olyan voltál mint egy kislány, Laci pedig kőkeményen nyomta!” dicsérte Klárika….de ne értsük félre! 22 pontot értek el a zsűrinél.
Détár Enikő és Kovács Lázár – Nagy Duett 2013
Louis Armstrong – Mack the Knife dalát választották, mely nagyon jól állt Lázárnak! Érdekes volt, hogy nem volt nagy énekhangbeli tudás a két szereplő között. Kasza 6-8 mochito után látja magát ilyennek. Klárika a swing hálás műfaját emelte ki és nagy shownak értékelte. Dobrády a legkedvesebb ellenségeit küldené Lázárhoz, ha úgy főz, ahogy énekel. 21 pontot kaptak a szőrös szívű zsűritől.
Szulák Andrea és Papp Gergő – Nagy Duett 2013
Elvis Presley – Hound Dog dala Rock & Roll királyt varázsolt Gergőből. Dobrády elhitte, hogy igazi Rock & Roll jampi, aki belenyúlt a 220-ba. Klárika megőrült a csípőmozgástól. Kaszának tetszett Papp Gergő szájtartása, ami mögött még Ő is elbújhat. 25 pontot kaptak, tetszett a zsűrinek a produkció.
Szabó Győző és Király Linda – Nagy Duett 2013
Rolling Stone – Satisfaction dalát meggyőzőnek találta Dobrády Ákos. Külön kiemelte a magas hangot, ami kijött Győzőből. Klárika embertelennek találta a produkciót és még Kasza Tibi is tátott szájjal figyelte a vörös dzsekis Győzőt. Linda szerint egymásra találtak zeneileg. Klárika odaadta az első 10 pontot nekik és Kasza sem fukarkodott. Egyedül Ákos adott 9 pontot, így toronymagasan 29 ponttal vezetnek eddig.
Gesztesi Károly és Csézy – Nagy Duett 2013
Presser Gábor – Nagy utazás dalát énekelték el együtt. Mindketten énekelnek, így nem volt meglepő a jó előadás a többiekéhez képest. Érdekes volt Liptait és Gesztesit egy színpadon látni újra. Zeneileg és énektudásban a legszebb pillanatot hozta Kasza szerint, bár elaludt a végére. Klárika teljesen beleszerelmesedett Karcsiba, de Kasza elkezdte lenyugtatni. Dobrády könnyednek és finomnak találta a dalt. Liptai a gyerekükre hivatkozva kérte a továbbjuttatásukat! 25 pontot énekeltek össze a Presser dallal.
Kökény Attila és Cseke Katinka – Nagy Duett 2013
Megijedt, hogy 2010 férfihangját kapta meg. Később feloldódott és végigpoénkodták a felkészülést. Máté Péter – Ez majdnem szerelem volt dala kicsit techno stílusban előadva Kasza Tibinek nagyon tetszett. Főleg az, hogy Katinka milyen vidáman adta elő a szomorú dalt. Klárika a hamis hangok kitartása miatt szidta meg Katinkát. Dobrády biztatónak értékelte a dalt. 21 pontot kapott a páros.
Bangó Margit és Lakatos Márk – Nagy Duett 2013
Margit szerint Márknak van egy jó alaphangja és akár jó énekes is lehetne belőle. Magna Cum Laude – Pálinka Dalában Márk remekül helytállt. Dobrády örült a humornak és annak, hogy nem voltak előre begyakorolt koreográfia. Klárika jól szórakozott és Kasza Tibi is. Megjegyezte ugyan, hogy a ruha kicsit elütött a daltól, Márk öltönyére gondolt. 28 pontot énekeltek össze.
Pataky Attila Görög Zitával és Kovács Lázár és Détár Enikő került a kieső helyre. Végül a nézői szavazatok alapján Pataky Attila és Görög Zita esett ki a Nagy Duett első adásában!