A Nagy duett 2013 - Kovács Lázár egy fotózás alkalmával izom- és szalagszakadást szenvedett

Kovács Lázár izomszakadása után nem engedik a színésznőnek, hogy akrobatikával dobja fel vasárnap A Nagy Duettet. Enikő ennek ellenére is meg akarja mutatni, mit tud. Lassan véget ér a felkészülési időszak A Nagy Duettben, a versenyzők pedig egyre vadabb ötletekkel állnak elő, hogy színesítsék a műsort.
Mivel a SuperTV2 sztárjai rendre belesnek egymás próbáira, igyekeznek is túllicitálni a másikat, mert mindegyikük azt gondolja, hogy elsőnek kiesni nagy égés. Az esztelen harcnak már áldozatául esett Kovács Lázár, aki – ahogy arról a Bors beszámolt – egy fotózás alkalmával izom- és szalagszakadást szenvedett egy rosszul kivitelezett spárga után. A legfurcsább azonban, hogy ez a súlyos­ baleset sem riasztotta vissza a többieket. Sőt! A sztárséf partnere, Détár Enikő kézen állni és állóspárgázni szeretne, ám a stáb óvatosságra inti, viszont mindenképpen szeretné elérni, hogy bemutathassa a csodafegyverét.
– Valahol megértem az aggodalmukat – mondja. – Mert hiába jól begyakorlott mozdulatok ezek, és évtizedek óta csinálom a színpadon, még egy profi táncossal is előfordulhat, hogy összeszed egy sérülést. A saját testi épségemet én sem veszélyeztetném pusztán kivagyiságból.
A színésznő a spárgát és a kézenállást szakemberek segítségével gyakorolta be.
– Színes és lendületes koreográfiát szerettünk volna Lázárral, de az első dalunk úgy sem kívánja meg ezeket a mozdulatokat, így – ha továbbjutunk –, akkor mutathatjuk csak meg, hogy mire vagyunk képesek. Ő most sérült, és engem is óva intenek az akrobatikától. Ideges vagyok a szereplés miatt, és nem szeretnénk sutának tűnni. Enikő azt is elárulta, miért lenne annyira fontos a látványos koreográfia.
– Minden páros attól retteg, hogy elsőnek esik ki, ami azért rossz, mert nincs lehetőség javítani, és megmutatni, hogy tudunk mást is. Mindenki arra törekszik, hogy a lehető legvarázslatosabb legyen vasárnap este. Bízom benne, hogy színpadra vihetjük, amit elterveztünk.
Illés Gabriella, a műsor kreatív producere azt mondja, hogy megnézik, mit csinálna Enikő a színpadon.
– Mivel A Nagy Duett elsődleges célja a nézők szórakoztatása, a pénteki próbán megnézzük, hogy milyen koreográfiát szeretne Enikő. Ha a testi épsége nem lesz veszélyben, akkor kedvére akrobatikázhat – tette hozzá a tévés.